Eläinavusteiset palvelut

ELÄINAVUSTEINEN TOIMINTA

Eläinavusteisen toimintamme sydän on tallimme Lappeenrannan kaupungin kupeessa, vain noin 5 km keskustasta. Rauhallinen talliympäristö mahdollistaa turvallisen toiminnan niin neuropsykiatrisessa valmennuksessa ja sosiaalipedagogisessa toiminnassa, kuin muissakin hevosavusteisissa menetelmissä. Hevos- ja eläinavusteiset palvelut suunnitellaan aina asiakkaan kanssa hänen tavoitetta tukemaan ja työmuodot valikoidaan asiakkaan toimintakyvyn mukaan.

Tilallamme asuu useita erikokoisia poneja ja hevosia, jotka ovat osana toimintaa erilaisina persoonina ja yksilöinä. Vastakohtana isojen hevosten kanssa toimimiseen tilaltamme löytyy riikinkukkokyyhkyjä, joiden elämään tutustuminen on hyvin kiehtovaa. 

Lisäksi mahdollisuutena on koira-avusteinen työskentely, jossa Hippu-koira tuo työskentelyyn paljon ulottuvuuksia, iloa ja hellyyttäkin. Hippu on soveltuvuustestattu työskentelemään kasvatus- ja kuntoutuskoirana myös lasten ja nuorten kanssa. Soveltuvuuden on arvioinut Kasvatus- ja kuntoutuskoirat ry.n arvioijat erityisessä soveltuvuustestissä. 

Eläinavusteisen toiminnan yhtenä osana toimii myös luontoympäristö ja sen hyödyntäminen eri tavoin. 

Luontos -Hippukoira

ELÄINAVUSTEINEN NEUROPSYKIATRINEN VALMENNUS

Neuropsykiatrisen valmennuksen malli erityisesti lapsille ja nuorille, jossa yhdistyy nepsyvalmennuksen perusperiaatteet ja eläinten kanssa toimimisen luonnollinen ympäristö. Eläinten kanssa toimiminen antaa asiakkaalle mahdollisuuden oppia tarkkailemalla, tekemällä ja olemalla vuorovaikutuksessa eläimen kanssa.  Eläimet rikastuttavat prosessia ja antavat elämyksellisiä kokemuksia ja oppimisen hetkiä. 

Valmennus aloitetaan yhteisellä tutustumis- ja suunnittelutapaamisella, joka on asiakkaalle maksuton. Valmennuksen varaukset puhelimitse.

Hippukoira ja hevonen

SOSIAALIPEDAGOGINEN HEVOSTOIMINTA

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta on ennaltaehkäisevää, korjaavaa ja kuntouttavaa toimintaa, joka rakentuu elämyksellisistä, yhteisöllisistä ja toiminnallisista osista. 

Hevostoiminta on työskentelyä omaan tavoitteeseen, jossa hyödynnetään koko talliympäristö ja hevosen olemus elävänä olentona tarpeineen ja toimintamalleineen. Suurella eläimellä on yllättävän paljon opetettavaa meille ihmisille! Hevonen on vuorovaikutuksellinen opettaja, joka antaa meille mahdollisuuden perehtyä omaan toimintaamme ja sen merkityksiin.

Hevostoiminta perustuu suunnitelmallisuuteen ja tavoitteellisuuteen, jolloin yhdessä asiakkaan, kanssa sovitaan raamit ja tavoite toiminnalle