Eläinavusteiset palvelut

ELÄINAVUSTEINEN TOIMINTA

Eläinavusteisen toimintamme sydän on tallimme Lappeenrannan kaupungin kupeessa, vain noin 5 km keskustasta. Rauhallinen talliympäristö mahdollistaa turvallisen toiminnan niin neuropsykiatrisessa valmennuksessa ja sosiaalipedagogisessa toiminnassa, kuin muissakin hevosavusteisissa menetelmissä. Hevos- ja eläinavusteiset palvelut suunnitellaan aina asiakkaan kanssa hänen tavoitetta tukemaan. Toimintaamme monipuolistaa myös erilaiset yhteistyökumppanit, joiden myötä palvelujen monipuolisuus laajenee tarvittaessa erilaisten eläimien kanssa toimimiseen.

ELÄINAVUSTEINEN NEUROPSYKIATRINEN VALMENNUS

Neuropsykiatrisen valmennuksen malli erityisesti lapsille ja nuorille, jossa yhdistyy nepsyvalmennuksen perusperiaatteet ja eläinten kanssa toimimisen luonnollinen ympäristö. Tarjoamme nepsyvalmennusta erityisesti hevosten kanssa toimien talliympäristössä maaseudulla. Eläinten kanssa toimiminen antaa asiakkaalle mahdollisuuden oppia tarkkailemalla, tekemällä ja olemalla vuorovaikutuksessa eläimen kanssa.  Eläimet rikastuttavat prosessia ja antavat elämyksellisiä kokemuksia ja oppimisen hetkiä. 

Valmennus aloitetaan yhteisellä tutustumis- ja suunnittelutapaamisella, joka on asiakkaalle maksuton. Valmennuksen varaukset puhelimitse.

SOSIAALIPEDAGOGINEN HEVOSTOIMINTA

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta on ennaltaehkäisevää, korjaavaa ja kuntouttavaa toimintaa, joka rakentuu elämyksellisistä, yhteisöllisistä ja toiminnallisista osista. 

Hevostoiminta on työskentelyä omaan tavoitteeseen, jossa hyödynnetään koko talliympäristö ja hevosen olemus elävänä olentona tarpeineen ja toimintamalleineen. Suurella eläimellä on yllättävän paljon opetettavaa meille ihmisille! Hevonen on vuorovaikutuksellinen opettaja, joka antaa meille mahdollisuuden perehtyä omaan toimintaamme ja sen merkityksiin.

Hevostoiminta perustuu suunnitelmallisuuteen ja tavoitteellisuuteen, jolloin yhdessä asiakkaan, kanssa sovitaan raamit ja tavoite toiminnalle

HARRASTELÄHTÖINEN HEVOSTOIMINTA

Hevoset on hieno ja monipuolinen harrastus, joka tarjoaa monenlaista oppimisen mahdollisuutta. Oppiminen hevosten parissa on jatkuvaa ja se avaa monenlaisia mahdollisuuksia kehittää itseään teknisen ratsastus- tai raviurheiluharrastamisen lisäksi. Tarjoammekin mahdollisuuden tutustua lajiin hevosen kanssa toimimisen näkökulmasta ja siihen mitä hevosen ja ihmisen välinen yhteistyö on ja mihin se perustuu.